FAQ

We helpen je graag

Kom er snel achter of we je vragen al beantwoord hebben. We zien vragen, over welk onderwerp dan ook, graag tegemoet. Heb je nog een vraag die we nog niet behandeld hebben, neem dan direct contact met ons op! Belgium-Mobility staat klaar om je overal bij te helpen.

Hoe gaat een installatie in zijn werk?

Vooraleer we aan de slag gaan, plannen wij eerst een technische validatie in.
Eén van onze collega's komt bij u langs om na te gaan welk materiaal we precies zullen nodig hebben. Mogelijks voert deze collega al wat voorbereidende werkzaamheden uit. Tijdens deze validatie leggen we graag onze agenda's samen om de definitieve datum vast te leggen.

Tijdens de effectieve installatie voeren onze collega's alle noodzakelijke werkzaamheden uit. Zij hebben hiervoor toegang nodig tot uw algemene zekeringskast, de locatie waar u de laadpaal wenst te plaatsen alsook alle ruimtes tussen de beide.

Wanneer alle hardware werd geplaatst configureren zij de laadpaal naar uw wens. Zij verlaten uw locatie niet alvorens ze met één van onze wagens een test hebben uitgevoerd.

Hou er rekening mee dat de totale duurtijd van de installatie behoorlijk lang kan duren. Zorg er dan ook voor dat u de volledige dag beschikbaar bent.

Zijn er bijkomende kosten verbonden aan een installatie?

In principe zouden alle kosten voor het uitvoeren van de installatie op voorhand moeten duidelijk zijn. Wij hanteren echter een naberekening indien wij meer cablage moeten plaatsen dan voorzien, of een extra zekeringskast moeten plaatsen.

Wat moet ik doen voor een publieke laadpaal?

Voor een publieke laadpaal is er heel wat extra info die we nodig hebben. Een technische validatie is hierbij enorm belangrijk. Van onze kant uit moet er een volledig project worden opgezet om na te gaan welke werken we al dan niet moeten uitvoeren in het publiek domein.
Als het om een laadpaal gaat die publiek toegankelijk is, maar op privé domein ligt is de enige grote hamvraag of er grondwerken moeten worden uitgevoerd.

Hoe lang moet ik wachten op mijn installatie?

Wij proberen er voor te zorgen dat er na akkoord en na het afwerken van de nodige administratie ten laatste binnen 2 weken een installatie zal plaatsvinden. Natuurlijk hebben wij geen glazen bol en voelen we dat er elke dag meer nood is aan een laadpaal. Daarom voorzien we onze klanten dat ze uiterlijk 2 maand na datum zullen beschikken over een oplossing.

Wat moet ik doen voor een technische keuring?

De klant is volledig vrij om zelf een technische keuring aan te vragen voor de geïnstalleerde laadoplossing. Belgium-Mobility kan dankzij haar partnership met BTV een keuring voorzien. De kostprijs hiervoor is 89 EUR (excl. BTW). Indien de installatie wordt afgekeurd, dan neemt Belgium-Mobility de kosten van deze keuring op zich en wordt er binnen de twee werkdagen kosteloos een technische interventie ingepland.